Soul iz Rain-a i antiinflamatorno dejstvo

Soul iz Rain-a i antiinflamatorno dejstvo

Soul iz Rain-a i antiinflamatorno dejstvo – Najbolje iz Semenke

 

Soul iz Rain-a i antiinflamatorno dejstvo Inflamacija je prirodan proces odbrane organizma i sastoji se od dve reakcije (sledi objašnjene najjednostavnijim mogućim jezikom): Kada se detektuje infekcija u organizmu, šalje se informacija belim krvnim zrncima da „idu“ u problematično područje i započnu protivupalni proces.

Omega-6 masne kiseline pokreću, ovu reakciju na upalni proces i povećavaju upalu (odbranu ćelija i tkiva). Omega-6 masne kiseline se nalaze u žitaricama, biljnim uljima poput suncokretovog, sojinog i kukuruznog. Od ovih ulja se prave i majonezi i margarini.

Soul iz Rain-a i antiinflamatorno dejstvo

Nakon uplane reakcije, koja je nužna i neophodna (jer štiti organizam u početku), upalni proces treba da se lokalizuje i smiri da bi napadnuto mesto moglo da se oporavi i ozdravi.

Omega-3 masne kiseline pokreću proces smanjivanja upale i zaceljenja. Svaka upala mora i da se lokalizuje i da se sanira kada više nije potrebna – ne bi smela da se previše širi niti da besni po celom organizmu.

Omega-3 masne kiseline se danas uglavnom nalaze ovde: orasi, riba, pasulj, grašak i sočivo, hladno ceđeno maslinovo ulje kao i ulje uljane repice i lana, spanać, kelj, zeleno lisnato povrće, alge

Razmera između Omega-6 i Omega-3 masnih kiselina bi trebalo da bude 1:1 ili 2:1 da bi ovaj Upalno-Protivupalni sistem bio u ravnoteži. Umesto da razmera bude takva, u današnjim uslovima i usled sadašnjeg načina ishrane to postaje 14:1 do šokantnih 30:1.

Tada se javlja INFLAMACIJA. A, KADA SE OVAJ UPALNI PROCES (INFLAMACIJA) NE ZAVRŠI NEGO NASTAVI DA TINJA JAVLJAJU SE „SAVREMENE BOLESTI ČOVEČANSTVA“ srčana oboljenja, ateroskleroza, gojaznost, karcinomi, demencije, artritisi, astma…

Više o kompaniji Rain i proizvodima od hladno ceđenih semenki možete pogledati na kompanijskom sajtu http://www.myrainlife.com/zdravljeizsemenke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *