Soul i dokazano antioksidantno dejstvo

Jagode i Soul kao antioksidant

Soul i dokazano antioksidantno dejstvo – Provereno iz Raina

Šta su slobodni radikali?

Slobodni radikali su visoko-energentski oksidansi.

Prirodno ih ima u ljudskom organizmu, stvaraju ih ćelije i leukociti, a učestvuju u fiziološkim procesima.

Sami po sebi nisu štetni i normalno je da ih imamo u organizmu u manjim količinama.

Problem nastaje kada dođe do stvaranja slobodnih radikala u višku u našem organizmu usled loše ishrane, UV-zračenja, duvanskog dima, pesticida, stresa, gladovanja, rendgenskog ili radioaktivnog jonizujućeg zračenja, etanola (vino, rakija, pivo), lekova i drugog.

U ovim slučajevima organizmu su potrebni antioksidansi tj. elementi ili jedinjenja koji onemogućavaju delovanje radikala-oksidanasa kada su u višku, odnosno, kako se to u stručnoj literaturi pominje potreban je ORAC (engl. Oxigen Radical Absorbance Capacity – u prevodu kapacitet neutralizacije slobodnih radikala). Antiokidansi koje unosimo u organizam sadrže određenu količinu ORAC jedinica (dnevna preporukaje min. 7300).

Antioksidansi nam pomažu kod bolesti srca (čisti krvne sudove i jača srce, lečenje malokrvnosti), u borbi protiv kancera i mnogih drugih bolesti uzrokovanih stvaranjem štetnih slobodnih radikala.

ZAŠTO SU SLOBODNI RADIKALI ŠTETNI?

Pozitivno naelektrisani slobodni radikali kiseonika u našem organizmu pokušavaju da se povežu sa stabilnim molekulom u ćelijama kao što su proteini, masti i druge genetske rezerve, od koji uzimaju elektron za sebe. Ova kradja elektrona dovodi do oštećenja pokradenih ćelija, naših ćelija. Stvara se lančana reakcija koja se prenosi na susedne ćelije kao domino efekata, sve dok ne dođe do poslednje ćelije koja više nema od koga da „ukrade“ elektron. Tada ćelija oboleva. Enzimi su najčešće sposobni da poprave nastala oštećenja u organizmu, ali u onim ćelijama gde to ne uspeju ubrzo će se pojaviti smetnje u funkcionisanju.

Ključna promena u strukturi molekula prouzrokovat će poremećaj biohemijskih procesa u našem telu i može da promeni tokove u mnogim fiziološkim procesima.

Dakle, naše ćelije su tokom celog našeg života izložene štetnim uticajima slobodnih radikala, mnogim bolestima, a ujedno i izvoru starenja.

KAKO BISMO SE USPEŠNO BORILI PROTIV „ŠTETE“ KOJU IZAZIVAJU SLOBODNI RADIKALI NEOPHODNO JE DA UNOSIMO 7300 ORAC JEDINICA/DAN. SOUL SADRŽI 8990 ORAC JEDINICA U JEDNOJ KESICI I JEDINI NEUTRALIŠE SVIH 5 GRUPA SLOBODNIH RADIKALA ZATO IMA OZNAKU 5.0

Više o kompaniji Rain i proizvodima od hladno ceđenih semenki možete pogledati na kompanijskom sajtu http://www.myrainlife.com/zdravljeizsemenke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *